Stevige Rekenmuurtjes

Geplaatst op 04 september 2018

BOUW samen MET de LEERLINGEN aan STEVIGE REKENMUURTJES

Om goed te leren rekenen moet er met leerlingen gewerkt worden aan begrip, adequate oplossingsprocedures, geautomatiseerde basisvaardigheden en het flexibel kunnen toepassen van kennis en vaardigheden.

Veel leerlingen hebben te maken met problemen bij het automatiseren.  Hierdoor ontstaan er stagnaties in het leren rekenen. Leerkrachten ervaren deze stagnaties als belemmerend in de rekenlessen, doordat de leerlingen het tempo van de les niet aankunnen. Het gevolg kan zijn tegenvallende rekenresultaten, die op veel scholen zichtbaar worden vanaf eind groep 5.  Herken je de problemen bij het automatiseren van basisvaardigheden rekenen bij jou op school of in de klas? Schrijf je dan in voor de cursus ‘Bouwen aan een stevig rekenmuurtje’.

In de cursus is volop aandacht voor het goed in beeld brengen van de mate waarin de leerlingen de basisvaardigheden beheersen en of ze deze op geautomatiseerd/gememoriseerd niveau beheersen. Daarnaast krijg je tools om op school / in de klas / met individuele leerlingen gericht aan het werk te gaan om het automatiseren te verbeteren. Tevens krijg je handreikingen om een ‘plan van aanpak automatiseren’ voor de school / klas te maken.

In dit najaar van 2018 gaan er cursussen starten in Dordrecht, Hoorn, Veendam, Leek, Leeuwarden, Emmeloord, Utrecht, Hoogeveen en Heerlen. (inschrijven in Lisse is niet meer mogelijk, deze cursus is vol).

De cursus ‘Bouwen aan een stevig rekenmuurtje’ is tevens geschikt als incompany training.

Meer informatie en inschrijven

Wizz Scholing werkt samen met

Neem contact op met Wizz Scholing

Overflakkee 33
8302 NZ Emmeloord

info@wizz-scholing.nl

06-37604520

Wizz Menu