Masterclass M² Machtig Meetonderwijs

Meten en omgaan met maten is voor veel leerlingen een struikelblok. Wanneer leerlingen een geleidelijk opgebouwd beeld krijgen van de verschillende grootheden en maten krijgt meten meer betekenis en kunnen leerlingen ook beter leren rekenen met maten. Welke kennis hebben de leerlingen eigenlijk nodig? Hoe zorg je voor een goede opbouw? Je hebt al (Flexmaat)posters hangen al, maar wat nu?

In deze Masterclass bieden we handvatten om verantwoorde keuzes te maken in het aanbod. Welke maten hebben we nodig in het dagelijks leven en welke minder, welke referentiematen zijn helpend, wat doe je met de voorvoegsels zoals ‘centi’ en ‘kilo’? Je krijgt overzicht op de leerlijnen en we geven voorbeelden van betekenisvolle activiteiten en suggesties voor de organisatie van de les(sen). Daarnaast geven we handvatten voor het gebruik van correcte rekentaal.

In de masterclass krijg je meer inzicht in de leerlijnen van de grootheden lengte, oppervlakte, inhoud en gewicht. Je leert welke materialen en technieken (passend bij formatief evalueren / leren zichtbaar maken) je kunt inzetten om leerlingen meer grip te geven op het werken en rekenen met maten. Je leert hoe je het metriek stelsel (in opbouw) tijdig in je onderwijs betrekt en samen met de leerlingen leert opbouwen, zodat dit niet ‘uit de lucht komt vallen’ bij het herleiden in groep 7. Ook is er aandacht voor het uitlijnen van een eenduidige, afgestemde aanpak op schoolniveau.

Als visualisatie van het metriek stelsel wordt Flexmaat gehanteerd (ook de gratis te downloaden PowerPointversie), inzetbaar door de hele school.

Je krijgt in de masterclass tips en inspiratie voor het ontwikkelen van een concrete lessenreeks met passende activiteiten en ontvangt een aantal uitgewerkte voorbeelden die je ‘morgen’ in kunt zetten.

In de masterclass komt aan de orde:

  • Globale opbouw van de leerlijn meten groep 1 tot en met 8
  • Cruciale momenten in het meetonderwijs en het samenstellen van een passend aanbod
  • Concrete voorbeelden van ondersteunende en correcte rekentaal
  • Het samen opbouwen en vullen van het metriek stelsel
  • Geschikte middelen, materialen, technieken en activiteiten
  • Quickscan doorgaande lijn meetonderwijs op schoolniveau

De masterclass kent een totale studiebelasting van 3 uur.

Uitvoerders van de Masterclass: Pauline van Vliet, Uschi van der Velden, Margreeth Mulder, Marije Bakker en Pieter Gerrits

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@wizz-scholing.nl of telefonisch contact opnemen: 06-37604520.

 

IMG_0002

Voor wie:

Deze Masterclass is bestemd leerkrachten, rekencoördinatoren, intern begeleiders, remedial teachers en directeuren.

Tijdstip en plaats van de masterclass:

Groningen  4 maart 2020  15:00 – 17:00 uur

Kosten:
€ 95,00 per persoon
Iedere deelnemer ontvangt een posterset Flexmaat op A3-formaat.

Ga naar inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

Wizz Scholing werkt samen met

Neem contact op met Wizz Scholing

Overflakkee 33
8302 NZ Emmeloord

info@wizz-scholing.nl

06-37604520

Wizz Menu