Specialist Jonge Kind

Voor effectief onderwijs aan jonge kinderen is specialistische kennis vereist. Ben je een leerkracht of onderwijsprofessional met passie voor het lesgeven aan jonge kinderen? Wil je jezelf verder professionaliseren als Specialist Jonge Kind? Ontdek het unieke aanbod van Wizz Scholing. We bieden zowel een uitgebreide post-HBO opleiding tot Specialist Jonge Kind, als diverse cursussen en masterclasses om je kennis en vaardigheden mee te vergroten en beter in te spelen op de onderwijsbehoeften van jonge leerlingen. Met een evidence informed inslag en met een schat aan praktijkervaring op zak helpen we je beter inzicht te krijgen in de ontwikkeling van jonge kinderen, effectieve pedagogische en didactische benaderingen te leren en hoe je een stimulerende speelleeromgeving kunt creëren. 

 

Waarom specialisatie noodzakelijk is

Kinderen in groep 1 t/m 3 maken een cruciale ontwikkelingsfase door. In deze fase wordt de basis gelegd voor de brede ontwikkeling, en is de onderwijsbehoefte dus anders dan op latere leeftijd. Het spel is voor jonge kinderen leidend in hun handelen en leren. Als onderwijsprofessional sta je voor de uitdaging om een rijke speelleeromgeving te creëren en de ontwikkeling van jonge leerlingen te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan het rollenspel, het kind de wereld laten ontdekken door deze na te bootsen, in een omgeving waarin er alle ruimte is voor initiatieven van het kind. Met onze post-HBO-opleiding tot Specialist Jonge Kind en verwante cursussen en masterclasses doe je specifieke kennis, vaardigheden en ervaring op, die je helpen om deze uitdaging succesvol aan te gaan.

Wizz Scholing – De specialist in nascholing voor het onderwijs

Wizz Scholing is dé specialist als het gaat om nascholing voor onderwijsprofessionals. Onze volledige post-HBO-opleiding tot Specialist Onderbouw / Jonge Kind, masterclasses, cursussen, opleidingen, workshops en studiedagen zijn zorgvuldig ontworpen om jouw expertise te vergroten. De Opleiding Specialist Onderbouw / Jonge Kind bij Wizz Scholing is geregistreerd bij CPION. Alleen opleidingen die aan strenge kwaliteitsnormen voldoen, krijgen het label ‘Registeropleiding’. Succesvolle deelnemers aan deze opleiding worden in het Abituriëntenregister opgenomen en ontvangen een officieel erkend diploma. Zo ben je verzekerd van officiële erkenning en een waardevol diploma van een centraal instituut.

Voor en door onderwijsprofessionals

Bij Wizz Scholing hebben we een team van 17 collega’s die zich volledig hebben toegelegd op het onderwijs aan jonge kinderen. Daarnaast hebben we meer dan 20 gespecialiseerde onderwijsadviseurs op het gebied van rekenen. Wat ons onderscheidt, is dat vrijwel al onze mensen zelf voor de klas hebben gestaan. Hierdoor zijn we uitstekend in staat om de vertaalslag te maken van theorie naar de praktijk, specifiek voor en door onderwijsmensen.

Evidence informed werken in het onderwijs

Evidence informed werken is een krachtig hulpmiddel om het onderwijs aan jonge kinderen naar een hoger niveau te tillen. Het draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs en stimuleert onderbouwde interventies en werkwijzen. Zo bevordert het een cultuur van voortdurende verbetering en onderzoek binnen scholen. Bij Wizz Scholing faciliteren we dit proces door onze opleidingen en cursussen te baseren op zowel bewezen methoden als praktijkgerichte aanpakken. Je krijgt de beste tools en inzichten om succesvol onderwijs aan jonge kinderen te kunnen bieden, of je nu voor de post-HBO-opleiding tot Specialist Jonge Kind gaat of je kennis-rugzak vult door cursussen en masterclasses te volgen.

Meer dan theoretische kennis

Met onze opleiding tot Specialist Jonge Kind en verdere scholingsaanbod bieden we meer dan alleen theoretische kennis; we zijn praktijkgericht en brengen onze expertise actief IN de scholen. Zowel de post-HBO opleiding als de cursussen en masterclasses zijn beschikbaar voor vrije inschrijving en kunnen op diverse locaties in het land worden gevolgd. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om ze incompany bij jou op school te verzorgen. Je leert op gestructureerde wijze zaken die je direct in de praktijk kunt brengen, zoals hoe je evidence informed de beste condities creëert om spelenderwijs te leren en ontwikkelen. Daarnaast bieden we diverse praktijkgerichte studiedagen voor directies, intern begeleiders, bouwcoördinatoren, onderbouwteams en leerkrachten.

 

Wat vinden deelnemers van onze opleidingen tot Specialist Jonge Kind?

Onze opleidingen, cursussen en masterclasses worden hoog gewaardeerd door onze deelnemers. De evaluatierapporten, die we altijd voorleggen aan deelnemers die een opleiding of cursus bij ons hebben afgerond, geven ons waardevolle informatie over onze werkwijze. We vragen om ons op diverse punten te beoordelen op een schaal van Onvoldoende tot Sterk. Denk hierbij aan onder andere de duidelijkheid van de doelstellingen, de kennis en ervaring van de trainers, de inhoud en de toepasbaarheid van het geleerde in de praktijk. Het eindoordeel over de opleidingen tot Specialist Jonge Kind, evenals die voor de cursussen en masterclasses, komt consequent uit op Goed tot Sterk. 

Naast de beoordeling op diverse punten, vragen we deelnemers om de sterke punten te noemen, maar ook de aandachtspunten, zodat we onze opleidingen tot Specialist Jonge Kind kunnen blijven verbeteren.

Enkele reacties van deelnemers, die we graag met je willen delen:

  • “Veel ruimte om je eigen visie te ontwikkelen”
  • “Hele duidelijke thema’s per dag, die je dan kunt
    implementeren voordat het volgende thema aan bod komt”
  • “Goede kennis; goede docenten; zware werklading, maar haalbaar”
  • “Er is veel aandacht voor hoe je spelend leren/thematiseren ook in groep 3 een betekenisvolle plek kunt geven”
  • Voor elke onderbouwleerkracht, die heel graag op een thematiserende manier met zijn klas wil werken, maar nog niet die handvatten heeft om de keuze te maken, is dit de opleiding voor jou.

Specialist Jonge Kind worden? Ontdek het aanbod van Wizz Scholing

Wil je jezelf laten groeien als Specialist Jonge Kind? Via het hoofdmenu vind je informatie over de opleidingen, cursussen en masterclasses. Ook vind je hier de verschillende data van online informatiebijeenkomsten, waarin onze trainer je bijpraat over de opleidingen en je de gelegenheid krijgt om vragen te stellen. Wil je een dieper inzicht te krijgen in ons aanbod, download dan gratis en vrijblijvend onze opleidingsgids.

Heb je vragen over onze opleidingen tot Specialist Jonge Kind, neem dan gerust contact met ons op via info@wizz-scholing.nl of bel 085-8200887.

Wizz Scholing werkt samen met

Neem contact op met Wizz Scholing

Overflakkee 33
8302 NZ Emmeloord

info@wizz-scholing.nl

085-8200887