Cursussen jong kind

Rekenen in groep 1-2: Een basis om op te bouwen!

Een goede rekenstart begint in groep 1 en 2. Hiervoor is het nodig dat kinderen in de kleuterperiode een motiverend aanbod krijgen, waarbij ze veel kunnen handelen, rekentaal leren gebruiken en samen de wereld van rekenen en (kleuter)wiskunde leren ontdekken. Voor jonge kinderen is spel de motor om te leren

Lees meer

Schrijven heeft betekenis voor jonge kinderen!

Vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid hebben jonge kinderen belangstelling voor alles om hen heen. Daarbij horen ook letters en woorden.

Lees meer

Het spel van jonge kinderen serieus nemen!

Spelen is leuk en geeft plezier. Of je nu een rol speelt, een constructie hebt gemaakt en daarmee speelt, plezier is de basis.

Lees meer

Thematiseren is .... samen met de kinderen de wereld verkennen

In de onderbouwgroepen is het een vaste routine om met thema’s te werken. Thema’s bieden zowel de leerkracht als de kinderen houvast om activiteiten te plannen en te organiseren.

Lees meer

Bouwen aan de doorgaande lijn van peuter naar kleuter

Wat is nodig om een goede afstemming tussen de voor- en vroegschoolse periode te organiseren. Hoe ontwerp je een doorgaande lijn in de samenwerking met peuterspeelzalen/kinderdagverblijven en groep 1/2. Tijdens deze cursus wordt inzicht verkregen om vanuit het spel betekenisvolle activiteiten aan te bieden van de voorschoolse periode naar de basisschool.

Lees meer

Echt gemotiveerd (blijven) lezen

Steeds meer scholen willen hun taal-leesonderwijs in de groepen 2, 3 en 4 verbeteren en beter laten aansluiten bij het aanbod in de kleutergroepen en bij de betekenissen van de kinderen.

Lees meer

Wizz Scholing werkt samen met

Neem contact op met Wizz Scholing

Overflakkee 33
8302 NZ Emmeloord

info@wizz-scholing.nl

06-37604520

Wizz Menu